Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

2018. szeptember meg az a pár nap

2018. október 05. 20:53 - Doz

elso_1.jpg

Érted, elmegyek fürödni, egy óra múlva meg indítok még egy blogot a másik nyolc mellé. Tartalommarketing? Koncepció? Áh, inkább itt egy nyitóposzt.

Ez akciós most

Shadow Warrior 2

A GoG.com fennállásának tizedik évfordulója alkalmából ingyenesen bezsákolható ez a kelllemesen zakkant, 4-es coopban is játszható FPS

Ugyanitt kábé minden második játék

Persze az évforduló miatt általános leárazás is van egy rakás klasszikusra, szóval érdemes ellátogatni az oldalra. Csak pár cím röviden, ami feltűnt:

  • Theme Hospital: menedzsment,
  • Firewatch: meditatív sétálószimulátor,
  • Indiana Jones and the Infernal Machine: kaland TPS,
  • Homeworld Remastered Collection: scifi-űr-stratégia,
  • Owlboy: indie platformer,
  • The Witcher 3: Wild Hunter: mindig ezek a gótyok, festik magukat meg minden.

Sundered

A Sundered egy művészi grafikájú indie metroidvania platformer, ami most akciós áron csak 14 euró a Steamen. Az egészben csak azt nem értem, hogy mit keres a kívánságlistámon egy indie metroidvania platformer.

Ez történt mostanában

Megjelentek a Nvidia első új generációs kártyái

...és nem teljesen problémamentesen. Az elsőként felbukkanó RTX 2080 és RTX 2080 Ti kártyák persze szép benchmark eredményeket mutatnak, viszont a szállításuk csúszik, a ray tracing technológia még nagyon gyerekcipőben jár, ráadásul a piacon sincs még olyan játék, ami ki tudná használni.

Ja, és ráadásul marha drágák is (MSRP értékek az Anandtech 2018.09.19-én megjelent cikkéből):

  • RTX 2080Ti: 999$, Founders: 1199$
  • RTX 2080: 699$, Founders: 799$
  • RTX 2070: 499$, Founders: 599$

Megjelent az alsó kategóriába szánt AMD Athlon 200GE

Bizonyítva, hogy a számozásért felelős emberek náluk és az Intelnél is ugyanabból a kokószállítmányból szerzik az anyagot.

A vékony pénztárcájúaknak szánt processzorról nagy vonalakban:

  • Zen architektúra
  • 2 mag, 4 szál
  • 3,2 GHz alap órajel
  • memóriavezérlő: maximum DDR4@2666 MHz, dual channel támogatás
  • Vega 3 integrált GPU
  • szerény, 35W TDP
  • MSRP: 55$

További számok kapcsán a RandomGaminginHD és a Budget-Builds Official tesztvideóit ajánlom.

Újra kapható a Soldier of Fortune széria

Keményen tolják a GoG.comnál, az évforduló kapcsán osztogatott Shadow Warrior 2 és a hatalmas leárazások mellett még kiadták sokak kedvencét, a klasszikus Soldier of Fortune 1-2-t is. (Meg azt a harmadik szart is, amire senki se kíváncsi.

Ezzel játszom mostanában

Mortyr 2

A Mortyr első részének elég szörnyű hírneve van, nekem viszont nem okozott maradandó traumát, amikor tinédzser koromban kitoltam. Mondjuk az se most volt, azóta meg betoltam pár felest és kékmultit is. Egyébként maga a játék egy standard B-kategóriás kis lövöldének tűnik, korához képest is idejétmúlt grafikával/játékmechanikával, viszont korrekt hangulattal.

FlatOut2

Jövő héten megyek vezetni az új oktatómmal és mivel Kecskemétről van szó, nem árt felkészítem magam az irracionális seggfejek tömegére. Bár lehet inkább ehhez a Left 4 Dead 2 kéne.

Mit írjak? 2007 környékén vettem kétezer forintért, azóta is életem legjobb üzletének tartom. Egyszerű a játék, mint az Apple cégpolitikája, a zúzás kemény, a grafika igényes és ma sem csúnya, meg az egész egy élvezetes őrület. 

Ez történt mostanában velem

Klasszikus Need for Speed kellett, úgyhogy elkezdtem vadászni rájuk. Ebayen azért van áruk, de a hazai piacon sikerült egy jó állapotú Porsche 2000-t találni. Lekalapáltam a dolgot, fel is adták, aztán meg látom, hogy pont addig a részig abandonware az egész széria. A Hot Pursuit 2 persze már nem az, viszont legalább drága kéz alól PC-re.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr6514284045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása