Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

A bunkómarketing még mindig pörög: most épp az Intel a hunyó (2018. október közepe)

2018. október 19. 01:02 - Doz

gaming_hirek_3.jpg

Semmi új nincs a nap alatt: az Intel követi az Nvidiát, de azért az AMD is kapni fog most egy kis ívet. Persze más hírek is vannak, bedobok pár akciót, illetve mesélek egy kicsit, mi a helyzet a készülő olcsó gaminges blog kapcsán.

Gaming hírek (meg nem gaming hírek)

Rögtön szomorú hírrel is kezdem: október 15-én rákban elhunyt Paul G. Allen, a Microsoft egyik alapítótagja. 1982-től kezdve nem dolgozott operatívan a Microsoftnál, 2000-ben hagyta ott végleg a cég vezetőségét. A jófiúk közé tartozott: a cég sikerének köszönhetően leírhatatlan méretű vagyonra tett szert, amely jelentős részét tudományos és humanitárius kezdeményezések segítésére használta fel. 65 éves volt.

Megjelent a Project Warlock, ami a klasszikus kilencvenes évekbeli FPS-ek által inspirált teljesen zakkant hentelde. A visszajelzések alapján kiváló darab született, ami valóban meg is idézi a klasszikus hangulatot, miközben jól kidolgozott játékmenetet és színvonalas művészi megoldásokat is hoz. Ráadásul csak 11 euró, szóval szimpatikus.

A hardverpiac legújabb drámáját az Intelnek köszönhetjük. A nagyvállalat által megbízott cég, a Principled Technologies az i9-9900k és a Ryzen 7 2700x összehasonlító benchmarkja során az AMD processzor számára előnytelen feltételeket teremtett, majd ez alapján tett közzé egy riportot. A jelentés szerint az i9-9900k messze megelőzi teljesítményben a Ryzen 7 2700x-et. Miután kiderült a csalás, a Principled Technologies új tesztet hajtott végre. E szerint az i9 valóban izmosabb a Ryzen 7-nél, viszont csak körülbelül 12 százalékkal.

Az Intel persze gyorsan kidobott egy sajtóhírt, amelyben a saját chipjét a világ legjobb gaming processzorának nevezi. A gond mindössze annyi, hogy a körülbelül 12 százalékkal gyorsabb Intel processzor majdnem 600 dollárba kerül, míg az AMD konkurens chipje 330 dollárba. Kábé 12 százalékos teljesítménytöbbletért 40 százalék körüli pluszköltség? Ezeknek elment az esze. [forrás] A véleményem az a dologról, hogy ez csak egy újabb marketing-szappanopera. Ha egyszerűen csak kijött volna, hogy a processzor ennyibe és ennyibe kerül ekkora és ekkora teljesítmény mellett, lett volna némi negatív visszhang, aztán ennyi. A marketinges szemétkedés miatt lehet szidni az Intelt, de az i9-9900k-val célzott réteg megerősítést nyert, hogy igen, egy brutális Intel processzort kap majd a pénzéért. Tudod, ők azok, akik meg tudják fizetni és meg is vehetnék a processzort. Eközben az AMD is kapott egy tök jó reklámot, hogy de bezzeg az olcsóbb kategóriában is van ám remek processzor. Szóval mindenki jól járt a végén, gondolom sörözés közben jót röhögnek a markukba.

Az AMD-nél is tökönlőtték magukat a marketingesek. A sunyi nevű, butított RX560D után most megjelent az  RX580 2048SP is, ami a számokat tekintve közelebb áll az RX570-hez. Annyira nem vészes a helyzet, mint a pocsék teljesítményű DDR4-gyel szerelt, ám teljes árú Nvidia GT 1030-ak esetében, hiszen ezeket a kártyákat elvileg Kínába szánják, de azért ez sem egy szép megoldás.  [forrás]

Az OzTalksHW csatornán megjelent egy újonnan 250 dollárba (körülbelül 75-80 ezer forintba) kerülő játszós PC-ről készült videó. A gép alapját egy AMD Athlon 200GE adta, amit Ozzie egy Ryzen 2200G-vel szerelt 300 dolláros builddel hasonlított össze. A vékony pénztárcájúak örülhetnek az eredményeknek.

Zárásként egy újabb Microsoft hír: elvileg kijavították a Windows 10 októberi frissítésének a hibáját, így már szabadon telepíthető. Kár, hogy még mindig egy bloatware-rel telirakott, hisztis, átgondolatlan felülettel... (stbstb).

Akciós játékok

A Humble Bundle hatalmas hétvégi Far Cry akciót tart. Ez de szép mondat volt.

Fear akció is van: most a három játék plusz a DLC egyben 5,15 euró.

 

Ez történt velem

Szóval azt a tervem, hogy összehozok egy költséghatékony megoldásokkal foglalkozó játékblogot, hasonló mentalitással, mint amit az általam sokszor ajánlott RandomGaminginHD csatornán is találhattok. A "küldetés definíciója" valami ilyesmi: szeretném megmutatni azt a közönségnek, hogy költséghatékony megoldásokkal (legyen szó gépről vagy játékról) is lehet élvezetet találni a gamingben.

Amolyan támaszprojektként elkezdtem dolgozni egy angol blogon, most annak a segítségével kidolgoztam a játékelemzések struktúráját. Az elmúlt időszakban kipörgetett régebbi FPS-ekről már javában írom is az ismertetőket. 

Kitaláltam, hogy készítek egy "20 kimaradt legendás játék" sorozatot is, ebben klasszikusokat pótolok majd. Az 1990-es Wing Commanderrel kezdem majd a sort. Készül egy olcsó SSD teszt is, remélem 1-2 héten belül megoszthatom majd itt is a linkjét (a két versenyző: ADATA SU650 és Kingston UV500). 

Hogy mivel játszom? Belekezdtem az első Far Cryba, de nagy csalódás lett: érzékeny fiú vagyok, ezért nem szeretem a magasabb nehézségi szinteket, itt meg már az elején jobban kinyírták az önbizalmamat, mint tíz perc egy átlagos társkeresőn. Ráadásul alapgrafika fölé húzva a beállításokat kiütötte a játszikáláshoz használt másodlagos gépemet is, szóval ezt most inkább hanyagolom.

Szerencsére volt jó élmény is: akció keretében bagóért megvettem a Chasert, ami egy... érdekesen jó is meg nem is jó játék. Még elvileg körülbelül fél órám van hátra belőle.

86 fokon pörög a laptopom procija, szóval most vége a cikknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr314309775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása