Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Háháháhá-hypetrain! - 2018. október vége

2018. október 26. 17:10 - Doz

pinklol.jpg

Új cikk!

Ingyen játék

Még nagyon rövid ideig ingyenes Steamen a Metro 2033!

Frissítés: azóta sajnos eltűnt a felületről a játék.

Ez történt mindenfelé

A Star Citizen egy jelenleg alfa állapotban lévő, űrben játszódó, kereskedelemre és harcra kihegyezett MMORPG. Amit érdemes tudni róla:

  • A játék a Wing Commander széria atyjának, Chris Robertsnek az újabb gyermeke.
  • Minden benne lesz, de tényleg minden.
  • A jelen pillanatban legnagyobb közösségileg finanszírozott játék, a Google gyorsválasza szerint 148 milliós költségvetésnél járnak.
  • 2014-re tervezték a bemutatót, szóval még távol van a Duke Nukem Forever "fejlesztési idejétől".
  • A folyamatos csúszások és ígérgetések miatt közösségi és kritikai össztűz alatt áll a projekt. (Mondjuk ez lehet, hogy egy picit túlzás.)

Ja, amiért lényeges: nemrég kijött az egyjátékos kampányához az előzetes, ami a szkepticizmusom ellenére is rendesen megmelengette a szívemet. A Squadron 42 trailerében mindenki benne van:

(A szereplőgárda csak úgy nagyjából: Gillan Anderson, Mark Hamill, Gary Oldman, Mark Strong, Andy Serkis, John Rhys-Davies, Rhona Mitra, Ben Mendelsohn, Liam Cunningham, Henry Cavill. A könyvelésnek azért okozhatott némi fejfájást, mire kiszámolták, hogy ki fér bele a büdzsébe és ki nem.)

Az EU továbbra is erőlteti az internetes szerzői joggal kapcsolatos törvénytervezetét, az "Article 11"-et és az "Article 13"-at. A támogatók szeretnék elérni azt, hogy az interneten lévő tartalmakat jobban védje a szerzői jog, az ellenzők viszont attól félnek, hogy a direktíva mellékesen eltörli az internetes szólásszabadságot, a kisebb médiacégeket és tartalomgyártókat, a kritizáláshoz való jogot, illetve a szabad akaratot. Újabb GDPR vagy az apokalipszis első lovasa? Írd meg a véleményed kommentben!

A GoG.com-on megjelent a Witcher univerzumban játszódó RPG, kártya- és stratégiai játék hibrid, a Thronebreaker: The Witcher Tales.

Zárásként... a Shadow of the Tomb Raidert előrendelők nem kicsit idegesek. A szeptember 14-én megjelent játékot feltételezhetően a nem elég jó eladások miatt már most kedvezményesen árulták Steamen. Az alapverziót 34, a bővített Croft Editiont 47 százalékkal olcsóbban forgalmazták, ami miatt a közösség atomjaira szedte azt a disztribúciós felületen. [forrás] Magánvélemény: értem én, hogy hype, de ez az early access meg előrendelős modell most már szinte viccnek is rossz a legtöbb játéknál. Hány pofáraesés kell még? (Milyen jó, hogy épp a Star Citizennel kezdtem a híreket. Ne rendelj elő semmit!)

Ez történt velem

Befejeztem az előző cikkben említett Chasert. Az elején megbocsátottam a hibáit, a végére már kicsit untam, a befejezése meg erőteljesen megsértett. Hát mi volt ez? 

Az eltelt időszakban újratelepítettem a fő gépemen a Windows 7-et is. Amíg van támogatás, addig marad, bár azért már kezd haldokolni. Tiszta, legális rendszernél akadnak be frissítések, eddig működő komponensek szórakoznak és így tovább. A gépnek nincs baja, magát a Windowst pedig alig használom (a fő rendszer Linux), szóval érthetetlen.

Bánatűzőnek feltettem a magyar Digital Reality cuki autós játékát, a Bang Bang Racinget. Tök egyszerű, mókás kis játék, remekül lehet vele játszani például cikkírás helyett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr814323819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása