Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Destination Primus Vita - egy szerethető agyalós indie

2019. november 10. 14:28 - Doz

A Destination Primus Vita egy több részesre tervezett indie játék sorozat, amelyben egy idegen bolygó felé tartó űrhajó legénységének kalandjait kísérhetjük figyelemmel. Az első rész egy belső nézetes logikai játék, amelyben egy érzelmes sztorit élhetünk át.

Háttérsztori

A Destination Primus Vita háttérsztorija szerint néhány száz évvel később idegenek érkeznek a Földre, akik kiürítik a bolygó vízkészletét. A megtört emberiség azonban nem adja fel, adaptálódik, majd a harmadik évezredben expedíciót indít az idegenek bolygójára. A céljuk az, hogy valamilyen formában visszaszerezzék az ellopott vízkészletet.

Az első részben egy Austin nevű fiatal doktornőt irányítunk, aki mélyaltatásban van, miközben az űrhajó az idegen bolygó felé halad. Eközben egy mesterséges intelligencia segítségével egy szimuláció kihívásait kell legyőznie. A szimulációban logikai feladványokat kell megoldania, illetve a kisszámú legénység tagjaival rendeznie kell kapcsolatát. 

 

Ebben erős a játék

A játék legnagyobb erősségét a hihetetlenül jól felépített atmoszféra jelenti. A szimuláción belüli világ sokszor idegen, absztrakt hangulatú, nagyon könnyű elmerülni benne. Sajátos látványvilága, kiváló zenéje és a többdimenziós gondolkodást serkentő díszletei miatt külön dicséret jár.

Az egyes helyszíneket fel kell fedezni, új nyomokat, párbeszéd részleteket kell megtalálni, majd érdekes feladványokat kell megoldani a megszerzett nyomok alapján. Ezek a feladványok változatosak és nem túl nehezek, bár az egyik ponton érdemes lesz egy jegyzettömböt is kéznél tartani.

Meg főleg nem felhúzni magad rajta.

Az érzelmi rész is jócskán odacsap, ezt erősíti a karakterek hangját adó színészek remek munkája is.

 

Várjuk a folytatást

A Destination Primus Vita azonban nem mestermű, legalábbis még nem az. Technikailag rendben van (Unity motoron fut), sztorija, hangulata és feladványai is jók, viszont ez egy apró indie kezdeményezés, amelynek jövője sajnos még nincs kőbe vésve. A második rész, egy oldalnézetes kalandjáték már készülőben van, azonban hosszú még az út a történet lezárásáig.

Plusz infó: A Destination Primus Vitához két további képregény is megvásárolható. Letöltés után PDF formátumban találhatod meg őket a játék könyvtárában.

Te mit gondolsz az erős érzelmi vonallal és hangsúlyos sztorival bíró logikai játékokról?

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr9915300074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása