Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Marlow Briggs and the Mask of Death - egy ismeretlen gyöngyszem

2019. szeptember 07. 20:00 - Doz

A Marlow Briggs annyira jelentéktelennek tűnő játék, hogy konkrétan arra se emlékszem, hogyan került a Steam könyvtáramba. Éppen ezért volt meglepő, hogy mennyire elszórakoztatott ez a kis öntudatos hentelde.

Megéri megvenni?

Ha egy nagyon egyszerű, humoros hack-n-slash kalandjátékra vágysz, akkor valószínűleg tetszeni fog ez a darab. A Marlow Briggs nem mutat ugyan sok újat, viszont jókat lehet rajta röhögni, és a hangulata is rendben van. Olyan, mint egy jól sikerült egynyári blockbuster. (A filmek kapcsán is szeretek ám irogatni.)

Sale alatt aprópénzért megy.

 

Sztori

Marlow Briggsnek rossz napja van. Régész barátnőjéhez érkezett egy ásatásra, ahol konfliktusba került annak főnökével, majd megölték. "Szerencséjére" egy mítikus tárggyal hajtották végre a gyilkosságot, amelynek eredményeképpen a tárgyban lakó lélek, egy ősi maja király visszahozta őt. Feladatuk szabotálni az ásatás sikerét, ezzel megakadályozva a világvégét.

 

Játékmenet

Fix vonalon mozgó kamera, egyszerű harc és fejlődési rendszer, színes látványvilág, öntudatos humor: ezekről szól a Marlow Briggs and the Mask of Death.

A játék négy részből áll:

  • kisebb hullámokban érkező ellenfelekkel való harc
  • egyszerűbb feladványok megoldása
  • scriptelt ügyességi részek
  • rövidebb minijátékok

A harc pofás és szórakoztató. Ahogy haladsz előre, egyre tökösebb (de nem okosabb) ellenfelekkel lesz dolgod, de közben képességeid is egyre fejlődnek. Fejlődik a fegyvered, így más jellegű kombókra teszel szert, plusz a az ellenfelek után járó tapasztalati pontokból további varázslatokat is vásárolhatsz. Ezekből rengeteget lehet találni a pályákon szétszórva is, érdemes gyűjteni őket.

A feladványok egyszerűek, picit emlékeztettek a Lara Croft and the Guardian of Lightban látottakhoz. Például: "trükközz le valahová egy nagy követ, hogy egy gombra helyezve aktiválni tudj vele egy mechanizmust!"

Az ügyességi részek... nos, végrehajthatóak, de volt köztük pár frusztráló. 

A fix vonalon mozgó kamerát meg lehetett szokni és a vártnál kevesebbet kellett vele küzdeni, az irányítás viszont felemás volt. A játék legnagyobb részében a saját tempód és stílusod szerint haladhatsz. Az időfüggő ügyességi részeknél viszont nem mindig "éreztem" az irányítást, ezeknél sokat bénáztam.

 

Grafika, zene, szinkron

A Marlow Briggs grafikáján látszik, hogy nem mai darab, viszont a funkcióját betölti. Artisztikus szempontból kicsit átlagos volt, viszont a kellemes élénk színpaletta miatt a pozitív irányba billen a mérleg.

A szinkron is kiválóra sikerült. A király szellemét alakító Steve Blum jó szokásához híven itt is fantasztikus színvonalon adta elő a lökött humorral átitatott szövegeket.

A zene abszolút badass, a kilencvenes évekbeli nagyköltségvetésű akciófilmet hangulatát idézte meg. A főtéma:

 

Marlow Briggs and the Mask of Death gépigény

Ajánlott gépigény a Steam szerint:

  • operációs: Windows 7 vagy újabb
  • processzor: 2,5 GHz feletti négymagos processzor
  • memória: 4 GB RAM
  • videókártya: AMD Radeon HD4850 vagy NVIDIA GeForce GTS 250 felett
  • DirectX: 9.0c
  • tárhely: 3 GB

Tapasztalatok: 8 giga memória, egy i3-3220 és egy Nvidia 1050 mellett betonstabilan ment.

Szólj hozzá!
Címkék: olcsó játék

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr9115036242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása