Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Roombo: First Blood - kicsit cuki, nagyon morbid

2019. augusztus 05. 21:00 - Doz

Ebben a fix nézetű játékban egy kis robotporszívót irányítva kell nem éppen finom módszerekkel megakadályozni, hogy kifosszák a tulaj lakását. 

A játékról

A Roombo: First Blood egy néhány óra játékidőt nyújtó, aprócska high-concept játék. Az alapszitu a következő: a gazda elmegy éjszakára, jönnek a betörők, neked pedig a robotporszívót irányítva, a lakásban található eszközöket felhasználva kell megakadályoznod, hogy bármit is eltulajdonítsanak.

Pontosabban el kell intézned a betörőket.

Mármint kinyírnod őket.

Első ránézésre cukinak tűnhet a játék, de biztosan nem ez a cucc az, amit mondjuk le kéne passzolni a gyerkőcödnek, hogy "gyere kisfiam, játsz ezzel, amíg anyának dolga van".

roombo2.jpg

 

A Roombo: First Blood egyetlen helyszínen játszódik, és hat, egyre fokozódó nehézségi szinttel bíró pályát kell teljesítened benne. Minden teljesített szint után eggyel több betörő, és eggyel több ellopható tárgy lesz a lakásban. Minden szint végén kapsz egy osztályzatot aszerint, hogy hány betörőt távolítottál el... ebből az életből, hány tárgyat nem loptak el és hogy milyen alaposan tudtad feltakarítani a helyet.

Egy szint három részből áll:

  • A bemelegítés, amikor még csak próbálnak bejutni a betörők.
  • A konkrét csata, amikor próbálják kipakolni a lakást.
  • A takarítás, amikor a hullákat, a vértócsákat és a nyomokat kell eltakarítani... cuki zenére.

roombo9.jpg

 

Fegyverként a házban található okos eszközöket lehet használni, amelyeket hack üzemmódba kapcsolva lehet aktiválni. Ilyenkor lelassul az idő és a hatótávon belül lévő készülékeket kattintással aktiválhatod.

Felhasználhatod a villanykapcsolókat, lámpákat, a tűzoltórendszert, a kandallót, az ajtó- és ablaknyitó motorokat és így tovább, és így tovább... Ha kellően bevadítod a porszívót, akkor konkrét neki is hajthatsz a betörőknek, akik ettől megsérülnek (és átrepülnek a szobán). Persze ha a rosszfiúk észreveszik az agresszív porszívót, akkor ők is támadni kezdenek.

Kevésbé "fejjel a falnak" típusú játékosok lopakodhatnak is a játékban. A betörők mozgásának útvonalát és látóterüket mutatja a játék, ráadásul bizonyos pontokon el is lehet rejtőzni előlük. 

 

Negatívumok

Két dolog nem tetszett a játékban:

  • Kicsit ragadós volt az irányítás, ráadásul elég kellemetlenül fel lehet akadni bizonyos tárgyakban. (Bár ezeket arrébb lehet pakolni szerencsére.)
  • Az MI nem túl okos, ráadásul egyszer az egyik betörő olyan helyre akadt be, ahol nem tudtam elérni és újra kellett indítani a szintet.

 

roombo1.jpg

 

Hol szerezheted be?

A hivatalos Steam oldalt itt találod, 2,39 euró az ára.

A Samurai Punk fejlesztőcsapat az itch.io-n is árulja a játékot, ára három dollár. 

A Roombo: First Blood a Humbe Monthly Trove keretében is elérhető, amihez akkor férsz hozzá, ha előfizetsz a Humbe Monthly szolgáltatásra.

Ennek az a lényege, hogy minden hónapban fix 12 dolláros áron kaphatsz 8 játékot. Először két csalogató címet dobnak be, majd további hatot. A lutrifaktor miatt nem biztos, hogy mindig olyan lesz, amit szeretsz, viszont legalább ár szempontjából jó címeket adnak. Én a Senua's Sacrifice miatt fizettem elő egy hónapra, 12 dollárért simán megérte. A másik csalogató cím a Moonlighter volt (ami aztán ingyenesen behúzható volt az Epic Game Store-nál), illetve további hat indie játékot is kaptam hozzá.

Plusz amíg él az előfizetés, hozzáférsz egy rengeteg DRM-mentes (azaz lényegében letölthető és megtartható) játékhoz is. Ezek között szerepel a Roombo: First Blood is.

roombo15.jpg

 

Roombo: First Blood gépigény

A Steam szerint:

  • 64 bites processzort és operációs rendszert igényel.
  • operációs rendszer: Windows 7 64-bit,
  • processzor: 2,8 GHz QuadCore processzor,
  • videokártya: Geforce GTX 960 vagy azzal egyenértékű,
  • várhely: 300 MB szabad hely,
  • hangkártya: DirectX kompatibilis

Ideiglenesen vissza kellett váltanom a HD6670-emre a fő gépemben. 720p ultrában ment a játék rajta, de éreztem, hogy jóval több erőforrás kéne neki.

 roombo16.jpg

roombo8.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: blog indie

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr8114992380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása