Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

A legenda: Medal of Honor Allied War Chest ismertető

2019. február 07. 10:00 - Doz

Valahogy mindig kimaradt a PC-s második világháborús (és úgy általánosságban háborús) FPS-ek egyik atyja, a Medal of Honor: Allied Assault, viszont most sikerült végre bepótolnom. A Warchest kiadás részét képezi a játék két kiegészítője, a Spearhead és a Breakthrough.

Röviden a játékról

A MoHAA és a kiegészítői különböző második világháborús színterekre kalauzolnak el minket. Az alapjátékban egy Mike Powell nevű hírszerző ügynökkel hajtunk végre küldetéseket a németek és szövetségeseik meggyengítése érdekében.

A helyszínek és misszióink jellege rendkívül változatos: egy norvég katonai bázisra bejutva például álruhát öltve kell szabotálnunk egy náci találmányt és egy tengeralattjárót, vagy egy rommá lőtt francia városból kell kimenekítenünk bajtársainkat, miközben mindenhonnan mesterlövészek vadásznak ránk, de részt fogunk venni a normandiai partraszállásban is, illetve tankkal kell rendet vágnunk a németek sorai között.

A játék a legendás Quake 3 motorra épül, ami már a 2002-es megjelenésekor sem volt új darab, cserébe jól bevált alapot nyújtott a fejlesztőknek és játékosoknak. A MoHAA remek játékélményt adó, puritán FPS, ami a mai instant sikerérzetet biztosító, túl sok felesleges információt arcunkba toló játékokkal szemben kellemes letisztultságot és egyszerűséget sugároz. Néhány lehetőség ugyan hiányozni fog (például iron sight) és a grafika felett is eljárt az idő, viszont atmoszféra és izgalom terén mai napig tiszteletre méltó szintet hoz a játék.

Köszönhető ez a kifinomult művészi háttérnek, amely fantasztikus korhangulatot, zseniálisan megrendezett és szkriptelt momentumokat (a partraszállás leírhatatlan élmény) és csodálatos zenét ad. Ez nem véletlen, hiszen a Ryan közlegény megmentése és az Elit alakulat mögött álló Steven Spielberg volt a játék egyik producere.

A zene

A játék egyik legnagyobb erősségét a zenéje jelenti, amelyet J. J. Abrams egyik gyakori munkatársa, Michael Giacchino szerzett. Giacchino karrierjének egyik korai állomása a Medal of Honor széria, majd a Call of Duty első része volt. Az Alias-szal befutó zeneszerző a későbbiekben is vissza-visszatért a játékok világához. A Medal of Honor: Allied Assault karrierje egyik kiemelkedő pontját képviseli érzelmes és gyönyörű dallamaival.

A kiegészítők

Az első kiegészítő, a Spearhead három európai helyszínre visz el minket, főszereplője egy Jack Barnes nevű katona. A korabeli felvételekből összeállított videók alatt Gary Oldman olvass fel Barnes leveleiből.

A második kiegészítőben, a Breakthoughban Észak-Afrikából indulunk és meg se állunk Olaszországig. A katonai kampányt feldolgozó játék hangulatos, azonban itt-ott elég nehézzé válik a kevés lőszer és medkit miatt.

Technikai apróságok

  • A beállítások között alapból nem fogsz szélesvásznú opciókat találni, viszont ezt mindhárom játéknál külön beállíthatod a konfigurációs fájlokban. Ez csak magára a játékra lesz hatással, a menü és a töltőképernyők maradnak 4:3-on.
  • A head bob nagyon durva, ebből érdemes lehet visszavenni.
  • A tutorialpálya nekem nem tetszett, viszont utána sokkal szebbnek éreztem a helyszíneket.

Medal of Honor: Allied Assault ajánló

Huszonórányi élvezetes, stílusos tartalmat kaptam egy letisztult játékmenettel, csodálatos hangulattal és zenével? többet se kívánhattam volna. A játékcsomag ára akciós időszakban négy euró, minden centjét megéri. Ja, és mai napig él a multiplayer közössége!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr2814585788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása