Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

The Turing Test - logikázás és moralizálás

2019. november 01. 14:09 - Doz

A Turing Test egy indie darab, ami szerintem tökéletesen illik a mostanában terjedő havidíjas előfizetéses modellek kínálatába.

Ez egy belső nézetes logikai játék, ami nagyjából a Portal vonalát követi, azaz a feladványok mellett a történet és a karakterek is jelentős szerepet kapnak. A fő különbség, hogy a Turing Test inkább morális kérdéseket feszegető sci-fi és nélkülözi a humort. Portálok nincsenek benne, energiaforrások pakolgatásával kell aktiválni az előre jutáshoz szükséges eszközöket.

És hogy mire gondoltam a bevezető mondattal?

ttt-04.jpeg

 

Egyszer?

A Turing Test egy korrekt játék. A feladványok nehézsége között ugyan nagy a szórás, de az összkép rendben van. A hangulata, grafikája is jó. (Unreal Engine 4 fut alatta.) A mesterséges intelligencia hangját adó James Faulkner különösen jó munkát végzett. Továbbá néhány órás játékideje is pont jó, a sztori pedig a karakterközpontú, elgondolkodtató sci-fi rajongók jelentős részének tetszeni fog. Viszont...

ttt-03.jpeg

Viszont nem igazán éreztem „újrajátszhatónak” a játékot: gyorsan kimaxoltam a sztorit, letudtam a feladványokat, és nem igazán húzott vissza. A fő narratív szál lezárása teljesen szembement a felfogásommal, ráadásul a durván odacsapó mellékszál ezt az érzést még jobban erősítette. A helyszínek java része túlságosan is hasonló volt és a feladványokat sem éreztem kimondottan maradandónak. Itt jó lett volna még pár DLC-ként beszerezhető puzzle és valamilyen szerkesztő / közösségi platform a megosztásukhoz, mint ami a Portal 2-nél van. (Viszont ez egy indie játék, szóval a fejlesztőknek sokkal kevesebb támogatása volt.)

A kérdésem: neked hogy tetszett? Elő szoktad venni újra és újra?

ttt-05.jpeg

 

The Turing Test - összegzés

Ha viszont nagyon negatívnak érzed az előző gondolatmenetet, elnézést kérek, mert ez egy jó játék. Jó játék, ha egy pár dolláros havi előfizetésben kijátszod, aztán meg még talán 1-2 alkalommal előveszed a jövőben. Kicsit elgondolkodtat, a hangulata megfog, ráadásul pár nap (pár óra) alatt kipörgethető. 20 dollárt nem adnék érte, viszont a havi öt dolláros Xbox Game Pass keretében a műfajra fogékony játékosoknak jó döntés lehet. 

ttt-01.jpeg

A sztori jelentős részét az audiófájlok alapján tudod összerakni.

ttt-02.jpeg

A hangulat erős, néhol nyomasztó, de a játékban nincs explicit durvulás.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr4415277722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása