Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

79 centnyi boldogság

2019. május 26. 23:20 - Doz

Az Operation Thunderstorm egy 2008-as második világháborús FPS, ami az akkor még City Interactive néven futó CI Games olcsókategóriás vonalába tartozik. Akcióban 79 euró centért vettem, amit nem bántam meg.

Sztori

A játék egy alternatív 1942-ben játszódik, ahol egy különlegesen képzett ügynököt irányítva három küldetést kell teljesítenünk. A feladat: három náci vezető, Goebbels, Himmler és Göring likvidálása ellenséges területen.

Milyen játék az Operation Thunderstorm?

Az Operation Thunderstorm egy úgynevezett corridor shooter, egy nagyon szűk, lineáris útvonalon lőheted szét a nácikat. A játék a legtöbb elemét a MoHAA-ból és az első két CoD-ból örökölte. A single player kampány története nagyjából tényleg annyi, mint amit felvázoltam az előbb: medium nehézségi fokozaton két óra alatt végeztem is vele. (Van még easy és hard is benne.) 

Habár vannak hibái, magát a fegyveres harcot, ami körülbelül 95 százalékát teszi ki, nagyon élveztem. Az ellenfelek nem túl okosak és egy általában egy lövéstől kifekszenek, viszont elhelyezésük és a klausztrofób pályadesign épp elég kihívást ad. Az irányítás és a fegyverek egész jól sikerültek, a harc pedig pörgős, szórakoztató. A szokásos felhozatal áll rendelkezésedre: Lüger, MP40, MP44, hangtompított Sten, Kar98k, Panzerfaust és a jó öreg bajonett, plusz a gránát. A legjobb fegyver egyértelműen az MP44, a legtöbbször azonban az MP40-et fogod használni.

Iron sight van, kihajolhatsz oldalra is (fogsz is sokszor), viszont tüzelési módot nem állíthatsz. A hp-d automatikusan regenerálódik, viszont 3-4 lövéstől meghalsz mediumon, szóval fontos használni a fedezékeket. Lőszerből lesz elég, bár érdemes figyelni harc közben, mert nagyon gyorsan kifogynak a tárak. Az ellenfelek kapcsán ne várj változatosságot, bossfightok nincsenek.

Az Operation Thunderstorm a LithTech Jupiter EX motort használja (F.E.A.R.), ami sok City Interactive játék alatt futott abban az időszakban. Ez jó döntés volt a kiadó részéről, hisz így kisebb erőforrás-befektetéssel tudtak (legalább valamennyire) vállalható szoftvereket gyártani.

Negatívumok

  • Eredetiséget ne keress benne.
  • A halott ellenfelek ragdoll fizikája nagyon lökött, totál elborult módon repkednek mindenfelé.
  • Néhol egy kicsit furcsa a mozgás az objektumok körül.
  • A németek néha furcsa dolgokat mondanak. (Aszonnya az egyik katona, hogy "Okay.". Oké.)

Multiplayer

A játéknak eredetileg volt online multiplayer módja is, viszont ez a Gamespy lelölévésével megszűnt. Van LAN módja is.

Háttér: City Interactive és CI Games

A City Interactive egy kétezres évek elején alapított lengyel játékkiadó- és fejlesztő cég, ami Magyarországon a Rossz PC játékok sorozat jóvoltából lett hírhedt. Ipari mennyiségben tolták ki a jobb-rosszabb olcsókategóriás játékokat, amelyek közül az egyik utolsó volt az Operation Thunderstorm. 2008-ban leálltak ezzel a termékkategóriával és átnyergeltek a kicsit magasabb színvonalú játékok gyártására. 

Ma már CI Games néven futnak, és hozzájuk kötődik a Sniper: Ghost Warrior és a Lords of the Fallen sorozat, illetve az Enemy Front, ami egy későbbi cikk témája lesz. 

Operation Thunderstorm gépigény

GTX 1050 alatt tökéletesen futott.. Habár 1080p-re állítva a játék szólt, hogy a felbontás nem támogatott, nem tapasztaltam vele problémát. Ajánlott gépigény a Steam szerint:

  • OS: Windows XP vagy újabb
  • Processzor: Intel Pentium 4 3.2 GHz, Intel Pentium D 2.66 GHz, AMD Athlon 64 3500+
  • RAM: 2 gigabájt
  • VGA: GeForce 6800 vagy Radeon X1650
  • DirectX: 9.0c
  • merevlemez: 2 gigabájt
  • hangkártya: DirectX 9.0c kompatibilis

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr7814863216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása