Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Éljen Shooter! - Egyszerű hordahentelde 2003-ból

2019. május 03. 06:31 - Doz

Az Alien Shooter egy izometrikus nézetű, szimpla kis horde shooter az orosz Sigma Team csapatától.

000.jpg

Játékmenet

Az Alien Shooter sztorija ugyan csak néhány sor, de cserébe bőkezűen adagolja a szanaszét lőhető alieneket. Az Alien Shooter + Expansions csomag három több szintre tagozódó epizódból, illetve egy túléló módból áll. A helyszínek többségében katonai bázisok földalatti szintjei, a túlélő módban hullámszerűen érkező, egyre erősebb ellenfelek ellen kell minél tovább húzni.

Az epizódok elején négy nehézségi szintből, illetve egy női, egy férfi karakterből közül választhatunk. A karakterek négy különböző stattal bírnak: Health, Strength, Speed, Accuracy (életerő, erő, sebesség, pontosság). A pályák között egy rövid leírás keretében kapjuk meg a "sztori" egy újabb darabkáját, és bevásárolhatunk fegyverekből, lőszerből, statnövelőből és segédeszközből. A cuccok nagy részéből sokat találunk a pályán, lootot is dobnak a halott ellenfelek, viszont a pöpecebb fegyverek lőszereiből könnyen ki lehet futni.

005.jpg

Több ellenfél típus van a játékban, vannak, akik csak közelről veszélyesek, de számos típus vissza is tud lőni. Sebességük, méretük eléggé eltér. Az ellenfelek színkódoltak: a zöldek gyengék, a sárgák erősebb, a narancsszínűek veszélyesek, a kéket pedig rondák (és nagyon veszélyesek). Iszonyat mennyiségben rontanak rád, ezért folyamatosan fejlesztened kell a karakteredet, be kell vásárolnod az erősebb fegyverekből és ami a legfontosabb: mindig légy mozgásban! A játék legidegesítőbb ellenfelei a pici, fürge, savat köpő pókok voltak.

Néhol találhatsz hatalmas ágyúkat is, amelyek megsokszorozzák a HP-dat és a tűzerődet. Kilenc fegyver áll a rendelkezésedre, az alap pisztolynak végtelen a lőszere, a legerősebb lávaágyúval pedig pillanatok alatt utcát vághatsz az ellenfelek között.

A feladatok egyébként egyszerűek, például ki kell takarítani egy szintet, vagy fel kell robbantani a teleportokat, amiken keresztül az alienek jönnek. Az ellenfél mesterséges intelligenciája egyébként egy agresszív tégla szintjét közelíti meg, szóval tényleg inkább mennyiséggel tudnak dominálni.

A vér színe egyébként állítható: alapból piros, viszont én inkább a zöldet preferáltam. A pirostól folyton eszembe jutott az előző, rendszergazdai melóm.

A bajok

A játéknak két nagy baja van: rendkívül monotonná tud válni, na meg méginkább frusztrálóvá.

Rengeteg ellenfél ront rád, ezért ha sarokba szorítanak, vagy nem jól osztod be az erősebb fegyverek lőszereit, könnyen végeznek veled. Pályán belül mentési lehetőség persze nincs, ezért ha meghalsz, kezdheted elölről. Legfeljebb extra életet, illetve egy nagy HP visszaállító pakkot vásárolhatsz / vehetsz fel. Ez persze nem lenne gáz, ha élvezetes és színes lenne a játék, viszont a környezet és az ellenfelek nem túl változatosak, így az egész irtó önismétlővé és bosszantóvá tud válni akár normál nehézségi szint mellett is. Sőt, még easy szintnél is röhejesen nehéz néhol az Alien Shooter.

004_ideg.jpg

Látvány és hang

Az Alien Shooter audiovizuális reprezentációja kapcsán nekem a 2002-es Resident Evil film ugrott be. A fapados megjelenés egyébként egész stílusos lehetne némi változatossággal, viszont legalább egy krumplin is el tud futni a játék.

Megéri megvenni?

Teljes áron biztosan nem, leárazós időszak alatt viszont aprópénzért meg lehet szerezni. Másfél euróért végülis nem bántam meg, agyat kikapcsolni vagy nosztalgiázni jó, bár a nehézségi szint kicsit bosszantó.

007.jpg

Alien Shooter gépigény

2019-ben? Kijelző, billentyűzet, krumpli. A Gog.com szerint:

  • rendszer: Windows XP vagy újabb
  • CPU: 1 GHz
  • RAM: 256 mega
  • VGA: DirectX 9 kompatibilitás ajánlott

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr4714795838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása