Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Ingyen játék: Elite

2019. szeptember 24. 23:52 - Doz

A franchise születésének 35. évfordulója alkalmából ingyenesen letölthető az Elite 1984-es változata Frontier Store oldaláról.

Itt találod a bejelentő fórumposztot,

itt az ingyenes játék linkje,

és a Rock, Paper, Shotgun is írt a témáról.

Random játékmenet Youtube-ról

A csomag tartalma

  • Elite lemezkép,
  • egy számos platformot, köztük Acorn gépeket is emuláló szoftver, a BeebEm414,
  • scannelt felhasználói kézikönyv.

02.JPG

Használat

A mellékelt ReadMe fájl lényege röviden:

  1. Telepítsd és futtasd a BeebEmet,
  2. emulált számítógép kiválasztása: Hardware -> BBC Model -> BBC Model B Plus,
  3. lemez futtatása: File -> Run Disc,
  4. keresd ki a pakkban található ELITEBBC.SSD fájlt,
  5. használd a PDF-ben mellékelt felhasználói kézikönyvet a szoftver használatához!

04.JPG

Az Elite háttere

Az Elite egy kereskedelemre és harcra kihegyezett űrszimulátor, ami a megjelenése idején hatalmas durranás volt, hatása pedig mai napig megfigyelhető a játékiparban. Az Elite a korai 3D-s játékok egyike, a grafikus megjelenítést wireframe technikával oldották meg az akkori személyi/mikroszámítógépek erőforráskorlátai miatt.

A játék során űrállomások között utazva kell kereskednünk, illetve felvennünk a harcot a gépi által ránk küldött ellenfelekkel. Nyolc galaxisba látogathatunk el, mindegyikben 256 bolygó található egy-egy űrállomással. Napjaink két népszerű fogalmával is találkozunk az Elite-ben: open-world játékról van szó, illetve a játéktér procedurálisan generált.

Az Elite eredetileg a Acorn által gyártott BBC Micro nevű számítógépre jelent meg, később viszont gyakorlatilag mindenre portolták, aminek kijelzője, billentyűzete és processzora van.

Több modern gépeken játszható portja is létezik, például az Elite: The New Kind és az Oolite. Három folytatása van, a Frontier: Elite II, a Frontier: First Encounters és a 2014-ben megjelent MMO Elite: Dangerous. Hatása érezhető Chris Roberts komplett munkásságán, illetve a buktából dícséretesen fordító No Man's Sky-on is. Köszi, Wiki.

Az Elite legtöbb verziója megtalálható valamilyen ingyenes formában a neten, az aktuális csomag előnye, hogy kézikönyvvel és emulátorral együtt jön.

03.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: blog hír nosztalgia

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr915164220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása