Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Build Engine Forever - megjelent az Ion Fury!

2019. augusztus 15. 20:59 - Doz

Az Ion Fury egy kilencvenes évek FPS-einek stílusát megidéző retró hangulatú lövölde, amelynek teljes verziója augusztus 15-én jelent meg. Érdekessége, hogy a Build Engine modernizált változatára épül - ez a motor futott a Duke Nukem 3D, a Blood és a Shadow Warrior alatt is. A játékot nemrégiben beperelte az Iron Maiden jogi képviselete, de az eredetileg Ion Maiden néven futó projekt egy változtatással megúszta a dolgot.

Amit az Ion Fury kínál

  • retró hangulatot nyújtó, de modern rendszerekre belőtt motor (ami az eDuke32-ből származik),
  • pörgős hentelés közvetlen és reszponzív irányítással,
  • menőcsaj főhősnő,
  • a korai hírek szerint 10 óra körüli single player kampány,
  • 7 fő fejezet,
  • önreflexív, utalgatós, lökött humor,
  • Jon St. John!
  • mi az, hogy sztori?

 

Hol vásárolhatod meg?

Az Ion Fury kapható Steamen és a Gog.com-on is. Mindkét helyen 21 euró az ára, azaz körülbelül 7000 forint.

 

Az Ion Fury háttere

A játék főszereplője Shelly "Bombshell" Harrison, aki eredetileg már hányadtatott sorsú Duke Nukem Foreverben is szerepelt volna. Az eredeti elképzelések szerint Pamela Andersonra hasonlító karakter a játék 1998-as E3 demójában bukkant fel először. Többszöri újratervezést követően végül nem használták fel.

Legutolsó iterációját az újjáéledt 3D Realms kiadónak köszönhetjük. Első önálló játéka a vegyes fogadtatásban részesült a 2016-os twin-stick shooter Bombshell volt. (Magyarórán meg 12 éve nem voltam.)

Az Ion Fury a Bombshell előzménye. 2018 elejétől kezdve lehetett megvásárolni, ekkor még egy körülbelül egy órás demót lehetett végigjátszani, ami bemutatta a játékmenet fő elemeit. 

2019. májusában beperelte a kiadót az Iron Maiden jogi képviselete a védjegyeik jogtalan használatára hivatkozva és súlyos kártérítést követeltek. A projekt neve végül Ion Maiden helyett Ion Fury lett.

 

Első vélemények, kritikák

  • Metacritic: 15 vélemény után 79, felhasználói vélemények: 10 darab, átlag 7,5
  • LGR: Clint szerette,
  • Gmanlives: összességében tetszett neki, de zavarták a nehézségi szintek problémái, az összecsapott lezárás, illetve a fegyvereket kicsit semmilyennek találta.

Te játszottál már vele? Mi a véleményed róla? 

Szólj hozzá!
Címkék: blog hír FPS UD

A bejegyzés trackback címe:

https://raddictive.blog.hu/api/trackback/id/tr9615011572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása