Raddictive Blog

Olcsó játék olcsó gépre?

Nosztalgiázás az első gépemmel, a jó öreg Pentium 1-gyel

2019. augusztus 01. 22:46 - Doz

Néhány nappal ezelőtt lavinaként szakadt rám a harmincadik születésnapom gondolatának súlya. Gondoltam, ez most jó alkalom, hogy elővegyem az első gépemet, nosztalgiázzak vele egy kicsit... és ha már itt vagyok, írok is róla néhány sort.

Tovább
Szólj hozzá!

Hellblade - Senua's Sacrifice: művészet, fájdalom, szeretet

2019. július 10. 17:33 - Doz

A legérzelmesebb pillanat videojátékban? Számomra eddig a Half-Life 2 egyik momentuma volt az, amikor az utolsó bossfight előtt Alyx a lift ajtajára teszi a kezét, mielőtt útjára bocsájtja Gordont. Ez azért a 15-16 éves lelkemnek annak idején maradandó élmény volt. A Hellblade - Senua's Sacrifice is hasonló érzelmi töltetet robbantott nálam, csak vagy ezerszer nagyobbat.

Tovább
Szólj hozzá!

X-Blades: kellemes hentelde, ha nem is maradandó

2019. április 26. 23:10 - Doz

A játék főszereplője egy Ayumi nevű, méretes bakancsát leszámítva alulültözött kincsvadász, aki egy komoly zsákmány ígéretével kecsegtető ősi térképhez jut. Meg is szerzi azt, azonban felelőtlensége miatt újabb kihívásokkal kell szembesülnie... Cikkem témája egy 2007-ben megjelent, egyszerű és hangulatos hack & slash játék Kelet-Európából.

Tovább
Szólj hozzá!

Hangulatos, de meglepni nem fog: The Saboteur ismertető

2019. április 24. 08:00 - Doz

A The Saboteur egy külső nézetes, nyílt világú, második világháborús tematikájú játék, ami az Electronic Arts áldozatául esett Pandemic Studios utolsó alkotása volt. A történet fő helyszíne Párizs egy eléggé fiktív változata, ahol a megszálló nácik ellen kell harcolunk egy ír felkelőt irányítva. A 2009-ben megjelent játékban visszaköszönnek a GTA IV és az Assassin's Creed elemei is.

Tovább
Szólj hozzá!